София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Активно строителство по магистрала „Хемус“

Премиерът Борисов се похвали с милиони за нови строежи

6 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Инспекция на строителството на магистрала Хемус в участъка между Ябланица и Боаза прави днес премиерът Борисов заедно със строителния министър.  
 
На място Борисов коментира, че вижда как „Върви мащабно строителство и така както съм обещал на хората от Тетевен, Севлиево, Габрово, Търново, Търговище, Варна, до 2024 година АМ „Хемус“ ще е готова.“ Според Борисов, заради трудните условия да се строи в планината,  строителите тук, цитирам „българите с камионите - са герои“. На 15 август предстои да започне строителството от Белокопитово до Търговище, междувременно ще стартират тръжните процедури и за двата лота до Велико Търново.
 
Попитан за АМ „Струма“, Борисов отбеляза, че през есента ще бъде открита отсечката до Сандански. Бойко Борисов използва инспекцията за да съобщи, че и в образователната инфраструктура тече мащабно строителство за над 620 млн. лв. - строят се и се ремонтират училища и детски градини. 
 
Борисов направи коментар и по проблема с финансирането на хората с увреждания. Той посочи, че в момента върви разпоредената от него проверка на дневните центрове. Очаква се до края на годината да се направи и информационната система, което беше договорено по време на срещата му с Национално представителните организации на хората с увреждания и с представители на майките на деца с увреждания.