София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Акварел Резиденс“ на Планекс победи в Конкурса „Сграда на годината България’2016“

Уникалният жилищен комплекс във Варна обра овациите на строителния бранш

7 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

За 15-и пореден път Националният конкурс "СГРАДА НА ГОДИНАТА“ направи преглед на най-хубавите сгради в България, реализирани през изтичащата година. Това е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата у нас.

28-членното жури, съставено от представители на професионалните и академични общности, браншовите организации и водещи компании от бизнеса, с председател зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, единодушно присъди първа награда в категорията „Жилищни комплекси“ на „Акварел Резиденс“ – Варна.

Впечатляващият комплекс от затворен тип във варненския квартал „Бриз“ е изграден от фирма Планекс. Инвеститор на отличената сграда е Планекс Инвест, проектант- арх. Мартин Христов, а конструктор- инж. Веселин Първанов.

Акварел Резиденс демонстрира визията на „Планекс“ за подобряване средата на живот и максимално приближаване към природата. Комплексът в най-голяма степен покрива съвременните изисквания за „зелена сграда“– енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи. Основният приоритет при композирането на сградите в „Акварел Резиденс“ е запазването на иглолистната растителност в съчетание с комфорта на обитаването.

„От пролетта досега много хора искаха да им покажа „Акварел“. След разходката почти всички сядаха в парка и казваха „Не ми се тръгва оттук“. За мен това също е оценка. Благодаря на екипа на „Планекс“, на проектантите, на журито, на всички наши партньори и клиенти“- каза на официалната церемония за връчване на статуетката „СГРАДА НА ГОДИНАТА“ управителят на „Планекс“ инж. Пламен Андреев.

Това е поредната престижна награда за варненската строителна компания. През октомври „Акварел Резиденс“ бе обявен и за Най-добрата жилищна сграда във Варненска област на конкурса „Златен отвес 2016“.

„Планекс“ се утвърди като една от водещите български строително-инвестиционни компании с 26-годишен опит и множество реализирани проекти (над 1 200 000 кв.м.). От 2007 г. насам е сред петте най-добри български компании в областта на високото строителство. Компанията е носител на множество национални и регионални награди за строителство.