София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Александър Мацурев, ГЕРБ: Спешно е нужен втори лифт в Банско

Депутатът смята, че решението трябва да се вземе бързо

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За Благоевградския регион има три много важни момента – втората кабинкова линия в Банско, довършването на магистрала „Струма“ и изграждането на газопровода Симитли – Разлог – Банско. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев.

Имаше обструкции за изграждането на втори лифт на Банско, но в момента има някаква степен на съгласие, коментира депутатът.

Според народния представител вторият лифт няма да навреди на природата, а ще помогне за по-доброто ѝ опазване.

Той допълни, че втората кабинкова линия е много важна за бъдещето на региона и като цяло за развитието на туризма в България.

Мацурев посочи, че при сегашната ситуация с една линия се образуват огромни опашки, чака се с часове и туристите са недоволни.

Според него не е вариант съществуващият лифт да бъде реконструиран, тъй като това предполага подмяна на стълбовете и кабинките, а така карането на ски в Банско ще трябва да бъде преустановено поне за 2-3 години.

Трябва да се вземе решение и то бързо, коментира още депутатът.