София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Александър Томов: От 2007 досега са откраднати 20 милиарда

Корупцията убива страната, смята политикът

7 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Много е трудно да се накарат партиите да си намалят субсидиите. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ лидерът на Българска социалдемокрация Александър Томов.

В България има прекрасни хора, но те са смазани и омаскарени, каза политикът и посочи, че това е неизбежно, когато начело на държавата стоят корумпирани хора.

Той коментира, че служебното правителство трябва да гарантира честността на изборите и да пресече купуването на гласове.

Според Томов от присъединяването на България към ЕС са откраднати 20 милиарда лева. Според него докладът на Европейската комисия е ултиматум – или се изпълняват тези 17 препоръки, или управляващите се махат.

Той посочи, че има огромна опасност България да остане периферия на Европейския съюз и това ще бъде фатално за страната.

Томов допълни, че трябва да се направи ревизия на всички големи сделки и да се види къде са отишли парите. Според него прокуратурата е започнала поредица от разследвания, но всичко опира до това как те ще завършат.