София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

„Алфа рисърч“: Има криза на доверие към правителството

БСП не прави нищо, за да се докаже като алтернатива на ГЕРБ

5 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Наблюдава се сериозна криза на доверие към правителството, това каза пред БНР Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“. По думите й има коалиционни предпоставки за политическа криза и именно тези предпоставки пораждат въпросителни дали новите попълнения в кабинета ще могат да дадат един рестарт на доверието към правителството.

Тя подчерта, че генерирането на доверие към управляващите се получава не само от отделни фигури, а от начина, по който правителството работи в синхрон, от начина, по който работят отделните министри.
По думите на Димитрова евроизборите са голято предизвикателство, което ще определи какво ще бъде бъдещето на настоящото правителство.

„Залогът за ГЕРБ е да остане първа политическа сила. Не по-малък е залогът за „Обединени патриоти“. Те имат поне два залога. Единият е да излъчат свои представители в европарламента, а другият е дали ще се явят заедно на тези избори, дали в различни конфигурации, дали ще могат да се запазят като коалиционна формула”, обясни Боряна Димитрова.

Тя не очаква на този етап да има предсрочни избори: „Но една подготовка за бъдещите евроизбори – да”.

По думите й в обществото има усещане за липса на алтернатива на ГЕРБ и затова е виновна опозицията. „Въпреки че опозицията, в лицето на Корнелия Нинова, е доста активна, въпреки че подема най-различни теми, впечатлението на хаотичност остава в доста голяма степен“, смята боряна Димитрова.