София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Алтернатива за България

Предлага я ново политическо движение

6 годиниПолитика 51 Боряна Райчева

„Ние искаме и можем да поемем инициативата. Ние искаме и можем да участваме в управлението на нашата държава. Реалната власт е в нас и от нас, а не принадлежи на шепа олигарси. Ние искаме и можем да отстояваме гарантираното ни от Конституцията. Ние искаме и можем да демонтираме олигархичния корупционен модел.“ Това са част от заявените намерения, отразени в манифеста на новосъздаденото политическо движение „Заедно“, чието учредяване се случи по-рано днес. Формацията обединява надпартийни професионалисти и експерти от всички области, които заедно са изготвили програма за алтернатива на досегашното управление на страната.
 
Част от залегналите в програмата идеи са свързани с ускоряване на икономическия растеж чрез увеличаването на преките чужди инвестиции и износ, както и чрез поставянето на акцента върху развитието на дигиталните технологии. Важно за създателите на проекта обаче е да се обърне внимание на развитието на изкуството и културата.
 
Движение „Заедно“, което е отворено за всеки, който би искал да се включи в редиците му, планира да се яви на предстоящите европейски избори, а след това и парламентарните такива, за да покаже, че има реална алтернатива на политиката, водена у нас през последните години и че промяната е възможна.