София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Американец, заклал българка, до живот в затвора

Чернокожият Върн Муле осъден за две убийства

6 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Две доживотни присъди получи 24-годишен цветнокож мъж, заклал с джобно ножче любимата си, която е българка, и нероденото им дете. Сенича Мари Лесман се е появила на бял свят през 1991 г. в Исперих, съобщиха местните медии.

 Докато стане на 6 годинки, детето е живяло първо в едно, а след това в друго сиропиталище у нас. Причината била, че родителите я изоставили и заминали в Турция. След това момиченцето било осиновено от американка и заминало за САЩ. През януари т.г. Сенича била бременна в осмия месец от любимия си – 24-годипния Върн Джейсън Муле, от Бруклин. Двамата чакали син.

Следобед на 24 януари обаче майката на българката Мари открила окървавеното голо тяло на дъщеря си в дома. Трупът на бъдещата майка лежал на пода, а в устата била пъхната бяла кърпа. Жената подала сигнал на 911. Записи от видеокамери разкрили, че малко по-рано приятелят на бременната жена тръгнал от апартамента им с лек автомобил. Открили го на работното му място. В кабинета на чернокожия млад мъж полицаите намерили разписка за закупуването на джобен нож, опаковката от него, кървава кофа за боклук и кърваво женско облекло. На оръжието униформените се натъкнали в скрин в спалнята на Върн в дома на родителите му. Той бил арестуван.

Аутопсията на българката показала, че е починала от разкъсана артерия, след като мъжът прерязал гърлото й. Мъжът е бил изправен пред съда за две отделни убийства – на приятелката си и на неродения им син. На 18 декември магистратите в окръг Дакота признаха Върн Муле за виновен и за двете престъпления. Съдът е дал две последователни доживотни присъди на Върн без възможност за освобождаване от отговорност, гласи изявление, публикувано в понеделник вечерта от прокурора на окръг Дакота – Джеймс Бакстром.