София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Американската академия за киноизкуство изключи Уайнстийн

Той е обвинен за сексуален тормоз

6 годиниЛюбопитно 4 Боряна Райчева

Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи обвинения в сексуални посегателства продуцент Харви Уайнстийн, предаде Ройтерс. Решението бе взето на извънредно заседание на управителния съвет с мнозинство.

Припомняме ви, че 65-годишния Уайнстийн е обвинен от много жени, които той подлагал на сексуален тормоз при инциденти, датиращи още от 80-те.

Академията отправи послание:
 
"Ние не просто се дистанцираме от човек, който повече не заслужава уважението на колегите си, но и изпращаме сигнал, че ерата на умишленото игнориране и срамното съучастничество в хищническото сексуално поведение и тормоз на работното място, в нашата киноиндустрия е приключила. Става въпрос за дълбоко обезпокоителен проблем, за който няма място в нашето общество. Управителният съвет продължава да работи за установяването на етични стандарти на поведение и от всички членове на Академията ще се очаква да бъдат образец за спазването им".