София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Американски активисти: Сорос и Обама са виновни за преврата в Украйна

„Действията срещу Тръмп ще доведат до цветна революция”

7 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В няколко американски града бяха организирани действия на международния институт Schiller , по време на които са разпространявани листовки на гражданите, за да бъдат запознати с "реалната ситуация в Украйна" , информира сайтът на движението LaRouche, свързано с Института.
Акцията е организирана във връзка с третата годишнинаот Майдана. Според активистите за преврата в Украйна са допринесли милиардерът Джордж Сорос, както и да администрацията на Обама.
Организаторите смятат, че действията срещуДоналд Тръмп ще доведат до нова „цветна революция”, този път в САЩ.
Акцията е наречена Денят на истината.
" Движение LaRouche призовава американците да не оправдават цветната революция на хора като Сорос и Обама в Украйна през 2013 г.".
Листовките със заглавие "Същите хора, които ви излъгаха за Украйна Ви лъжат за Тръмп? И по същата причина?", са публикувани на интернет страницата на движението.
Неговият лидер, политически активист и философ Линдън Ларуш обяви пред своите сподвижници, че "нацистите" са дошли във властта като резултат от преврата в Киев преди три години, ккойто е бил подкрепен от Сорос и Обама.