София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Американският посланик в Пакистан дава обяснения

Причината е пост в Twitter на Тръмп

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За пореден път Доналд Тръмп успя да предизвика международен скандал със свой пост в социалната мрежа Twitter.

Дават убежище на терористите, които преследваме в Афганистан и практически не помагат. Стига толкова!”, написа върховният главнокомандващ на САЩ.

Заради тези му думи американският посланик в Пакистан  Дейвид Хейл беше повикан да даде обяснение. Говорител на посолството на САЩ в Исламабад потвърди, че е имало такава среща.

Тръпм е обяснил още в Интернет, че САЩ са постъпили ужасно неразумно, давайки 33 милиарда долара помощ на Пакистан в рамките на 15 години.

Днес пакистанският премиер Шахид Хакан Абаси ще председателства правителствено заседание, което ще бъде посветено на туита на Доналд Тръмп. Утре военните и граждански лидери на Пакистан ще се срещнат, за да обсъдят влошаването на отношенията със САЩ, които са обтегнати заради предполагаемата подкрепа на властите в Исламабад за мрежата Хакани, която е съюзник на талибаните.