Гледай
на живо

Андре Рийо омагъоса „Арена Армеец“

Холандският виртуоз изсвири „Моя страна, моя България“

Андре Рийо омагъоса „Арена Армеец“ Холандският цигулар Андре Рийо, смятан за един от най-великите съвременни музиканти и крал на валса,... thumbnail text
Холандският цигулар Андре Рийо, смятан за един от най-великите съвременни музиканти и крал на валса, изнесе фамозен концерт в „Арена Армеец“. 
 
Това бе първият от двата му концерта в София. В препълнената зала Рийо и неговият частен оркестър демонстрираха това, заради което са се превърнали в легенда –страхотна енергия, забавление, феноменални гласове на солистите, изключително чувство за хумор и себераздаване. 
 
Андре Рийо и неговите музиканти показаха и изключително уважение към България, като изсвириха „Моя страна, Моя България“, а 22-а наши гайдари участваха в две от изпълненията на оркестъра.
 
Централна фигура бе и българската цигуларка Кремена Минева, която е концерт-майстор в оркестъра на Арндре Рийо.
 
В оркестъра свирят музиканти от 13 националности. Единият от тримата тенори от о-в Тасмания. Въпреки културните, езикови и битови различия, на сцената ясно се вижда духът на приятелство, създаден в този феноменален колектив. Това приятелство, което заразява и публиката на всеки един концерт на Андре Рийо, във всяка една държава. Днес ще състои вторият концерт на оркестъра на Андрей Рийо, на който телевизия Евроком е медиен партньор.