София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Андрей Ковачев: Русия активира агентурата си на Балканите

Според евродепутата Москва и Белград искат да попречат на сближаването между България и Македония

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Македонското издание „Либертас“ цитира публикация на българския евродепутат във „Фейсбук“, в която той пише, че Русия е активирала своите агенти на Балканите, за да попречи на сближаването на България и Македония.

В България, Гърция и Република Македония в момента са мобилизирани всички руски агенти да плашат българи, гърци и "македонци" със сближаването, постигнато между Борисов и Заев! Подобряване на отношенията между София и Скопие не влиза в сметките на Москва и Белград, пише евродепутатът.

Само първите няколко дни в Скопие бяха написани над 300 статии срещу Заев и сближаването с България, като той беше обявен за "предател на маледонския идентитет". В Гърция активираха полу-умрялата Златна зора да прави "протести" със сръбски знамена!!! срещу всякакво сближаване със Скопие. У нас активираха "цялото ДС войнство" да се бори срещу сближаването и да ни плаши, че нашите национални интереси са предадени и че сме "признали македонски език". Де що има ДС написа открити писма и памфлети срещу Екатерина Захариева. Страхът от исторически пробив в отношенията между София и Скопие е огромен и до подписването на договора на 2ри август (ако остане тази дата) очаквам още много провокации от "патриоти" в трите държави, допълва Андрей Ковачев.