София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Антикорупционната комисия не откри незаконна дейност при Пеевски

Изпълнява ли КПКОНПИ политически поръчки?

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

След обстойна проверка на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество срещу подаден сигнал срещу депутата на ДПС Делян Пеевски, не са открити доказателства за извършване на незаконна дейност, заяви в ефира на btv председателят на агенцията Пламен Георгиев.

„„Имахме сигнал срещу Пеевски и извършихме една обстойна проверка, но излезе, че не сме го проверявали. Мога да изляза с лицето си и да кажа, че няма нито един ред за нещо незаконно. Видно е от всички документи. Това проверявано лице е един от най-големите данъкоплатци в държавата. Вероятно това не се харесва на някой и ни изкарват, че не сме си свършили работата. Няма нищо незаконно за него в огромната проверка и обем от документи, които сме анализирали. Не виждам какво повече мога да кажа по този казус”, заяви Георгиев.

По повод обвиненията от Трайков, че КПКОНПИ изпълнява политически поръчки, Георгиев коментира, че това категорично не е вярно.

Георгиев заяви, че агенцията продължава работа и по случая на Ветко и Маринела Арабаджиеви и на Миню Стайков, но проверките са още на много ранен етапи е ра-но да се налагат някакви мерки.

Пламен Георгиев обясни още, че са събрани обемни материали срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и добави, че доказателствата показват, че Иванчева е поискала и взела дар, който не и се полага.