София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Антони Тренчев: Корнелия Нинова се вижда като поредната „майка на нацията”

"Ако социалистите разбираха от икономика, нямаше да са социалисти"

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Ако социалистите разбираха от икономика, нямаше да са социалисти. С тези думи Антони Тренчев, член на НКС на Реформаторския блок, коментира пред медии отговора на Корнелия Нинова, че програмата на БСП щяла да струва на данъкоплатците не 14 милиарда лева, както твърдят от РБ, а „едва” по 1,9 милиарда на година.

Тренчев подчерта, че не може БСП да се хвали с програма, разписана от екзекутора на българските банки и вицепремиер на Жан Виденов Румен Гечев. Безобразно е хора, фалирали държавата преди 20 години, днес да се представят за стожери на финансовата и икономическата стабилност. Последната предизборна програма с тези автори преди две десетилетия фалира държавата, добави Тренчев.

По думите на Реформатора, социалистите предлагат абсурди като увеличаване до 8 милиона души на населението на страната. Отговорното е да се предложат мерки за стимулиране на раждаемостта и подпомагането на семействата с деца, контрира Тренчев и добави, че разбира амбицията на Корнелия Нинова да се представи за поредната „майка на нацията”.

Според него тезата на БСП за полицейски управление във всяко село е също невъзможна за реализация и е пълен популизъм. Разумното е да се назначат до 1000 нови полицаи за справяне с битовата престъпност и средства за такава мярка има гласувани в бюджета за 2017 година, подчерта Тренчев.

Той нарече цинизъм да се говори за приспадане на 50 лева от данъците на гражданите за всяко дете, а в същото време социалистите удобно да избягват проблема с малолетните родилки. Див популизъм ще нарека предложението на БСП за напълно безплатно здравно обслужване – този рай води в ада, лаконичен бе Тренчев.