София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЗАПОЧНА KАРНАВАЛЪТ НА МАСКИТЕ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Тази година събитието ще продължи до 17 февруари

9 годиниРазвлечение 9 Боряна Райчева

Лошото време и пронизващият студен вятър не успяха да намалят ентусиазмът на десетки хилядите гости на Венеция, където започна традиционният карнавал на маските.
Тази година събитието ще продължи до 17 февруари.
По предварителни данни ударната корабостроителница на Венецианската република ще бъде домакин на второто издание на „Нощен Арсенал“. В нощите на Карнавала 2015 г., на 7 и 8 февруари и от 12 до 17 февруари сред арсенала на Венеция ще са старинното облекло и майсторски изработените маски, театъра, музиката и сензационните фойерверки по вода.
На фона на грандиозната архитектура на корабостроителницата, превърната в театрален декор, всяка вечер от 19 часа, ще бъдат приемани всички най-красивите маски на Карнавала.
В програмата на карнавала освен демонстрации на майсторски изработени маски са предвидени и шоу с въздушни танци и театрални постановки, концерти на живо, а също така и внушителни пиротехнически спектакли от 19:30 и 21:45 часа.
В града домакин на Карнавала на маските е създадена транспортна организация по суша и вода, която да улесни достъпа до епицентъра на събитието. Венецианците и организаторите на карнавала са се погрижили да не липсват кулинарни и художествени изкушения, отговарящи и на най-претенциозните гости на карнавалната фиеста.