София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арестуваха извършителя на показното убийство в Перник

Стрелецът е задържан вчера, в центърана града

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Задържан е извършителят на показното убийство в Перник, от 15 ноември, при което жертва бе 25-годишният криминално проявен Робърт Величков.  31-годишният стрелец е арестуван вчера в центъра на града, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа, а мъжът е привлечен като обвиняем по случая.  Предстои внасяне на искане за постоянното задържане на извършителя.

След проведено разследване е установено, че Ц.В. е прострелял смъртоносно жител на Перник. Оперативните и процесуални действия са извършени под ръководството на Окръжна прокуратура. В издирването са се включили екипи на ОДМВР-Перник и ГД „Национална полиция“.В рамките на разследването е установена самоличността на извършителя, пребивавал в Перник без адресна регистрация. Ц.В., който след дръзкото нападение се укри, бе обявен за общодържавно издирване.

Убитият Робърт Величков бе спряган за близък до пернишкия бандит Валентин Кирилов-Пуйката, чиито приближени се издирват вече две седмици по подозрение, че стоят зад серията взривове и обири на банкомати от началото на годината.