София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Арестуван е управителят на къмпинг „Каваци“ за самоуправство

Спорът между Баневи и Каратиста продължават

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Арестуван е новият управител на къмпинг „Каваци“ Валентин Расоков, по обвинение в самоуправство. Расоков е назначен на поста от три дни от мажоритарните акционери на дружеството собственик, зад която стоят бизнесмените Николай и Евгения Баневи.

Задържането на управителя е полицейски произвол, заяви собственикът на дружествата Николай Банев.

Расоков е управлявал обекта с пълномощно от акционерите на дружеството собственик. Документът е бил разписан от Евгения Банева.

Баневи стопанисват къмпинга от 20 години и твърдят, че редовно плащат данъците си на община Созопол. Според акционерите, действията на полицията са с цел сплашване срещу Расоков.

Преди дни Баневи се оплакаха, че Димитър Спасов с прякор Каратиста, е нахлул на територията със своята лична охрана, държал се грубо с персонала и искал да подмени камерите за видеонаблюдение, както и смяна на касовите апарати със свои собствени.

Действията си оправдал с това, че той е концесионер на плажа, като показал документи, за които Баневи твърдят че са фалшиви. Въпросните документи са фалшифицирани от бившата им служителка Зорница Ангелова Илиева, която към момента работи за Каратиста.

При поредния акт от страна на Каратиста и служителите му, Зорница Илиева успяла да влезе в офиса на къмпинга, да изгони касиерката и да монтира свой касов апарат.
После е заключила вратата отвътре. Управителят Расоков е отишъл и се е опитал да влезе. Зорница Илиева и придружаващите я са подали сигнал до полицията. Полицията го отвела, уж за да даде показания, а го е задържала.