София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

АТАКА: Разграничаваме се от казаното от Симеонов във връзка с Йончева

Отнася се за правната страна на въпроса

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

По-рано председателят на НФСБ Валери Симеонов прочете декларация срещу изнесените от журналистката Елена Йончева данни срещу министърът на културата.

В тази връзка от партия „Атака“ се разграничава от него. Би следвало това да направи и цялата парламентарна група на Обединени патриоти, допълни той. Шопов уточни, че не говори за казаното от г-н Симеонов по същество, а говори за правната страна на въпроса.

Г-н Симеонов си позволи да чете декларация от името на парламентарната група на Обединени патриоти, с което водещият на заседанието, г-н Емил Христов неправомерно и в нарушение на правилника му даде думата. Депутатът не бе упълномощен. Това каза депутатът от "Атака" Павел Шопов пред журналисти в НС.

„Имаме чисто формални притеснения относно тълкуването на текста на Чл. 54, ал. 6. Той не бива да прави такива предложения от името на групата, тъй като е доста рисково“, заяви депутатът от Атака.