София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Атентаторът от Ница най-вероятно не е действал сам

Мохамед Булел е имал за помощник мъж от албански произход

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Напредък в разследването на атентата в Ница, при който загинаха 85 души, а над 200 бяха ранени. Мъжът, който прегази с камион, пълен с експлозиви и оръжие, тълпата празнуващи Националния празник на Франция, най-вероятно е имал помощник.
Това сочат данните на властите, позоваващи се на есемес, пратен от Мохамед Булел малко преди нападението. В атаката може би е участвал и мъж от албански произход, който е осигурил оръжието, натоварено в камиона – убиец.
Полицията продължава издирването на други лица, замесени в жестокия атентат на 14-и юли. Задържани са още двама души – мъж и жена, за които обаче все още не е ясно дали да са съучастници на Булел. Униформените съобщиха, че нападателят е имал психически проблеми. В телефона му са открити два есемеса – в единия е заръчано на някого да донесе още оръжия, а в другия е написано „Имам материала“.
Отговорност за терористичната атака пое „Ислямска държава“.