София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Автобус на градския транспорт се заби в стълб

Петима души са леко пострадали

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Автобус на столичния градски транспорт, движещ се по линия 74, се вряза вчера вечерта в стълб до спирка на бул. „Тотлебен”. Инцидентът стана около 19 часа. Петима души пострадаха леко. Двама от ранените са настанени за лечение в „Пирогов“ – това са 42-годишна жена, която е стояла на автобусната спирка и мъж на 71 години, който е бил в автобуса.

Жената е настанена в травматологията на „Пирогов” с фрактура на едната ръка и рани в областта на главата. Мъжът има комоцио и е настанен в неврохирургията, съобщиха от лечебното заведение.

Шофьорът на автобуса, който има 40-годшен стаж, не е пострадал. Дадената от него проба за алкохол е била отрицателна а до този момент не е имал произшествия.

Автобусът се е движел с ниска скорост и малко преди спирката се е ударил в стълб. По случая се води следствие и предстои да бъдат установени причините за инцидента.