София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Автобус падна в река в Индия

Най-малко 30 души са загинали

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Най-малко 30 души са загубили живота си в Индия, след като автобус е паднал от моста в реката в щата Раджастан, това съобщава агенция Асошиейтед прес. Засега броят на ранените е 10.
Падането е станало при опит за изпреварване от страна на шофьора на автобуса на друго превозно средство. Маневрата обаче се оказала неуспешна, тъй като водачът на рейса е изгубил контрол над управлението, което е довело до удар в в перилата на моста, които са се счупили и така автобусът е паднал в реката.
На този етап, няма официално оповестени данни за причините, поради които шофьорът е загубил контрол. В повечето случай при такива инциденти в Индия, става става дума за умора на водача, небрежност и лошо състояние на пътищата, отбелязва Асошиейтед прес. Индия води класацията по брой смъртни случаи от катастрофи. Всяка година  по пътищата там умират над 110 000 човека.