София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Автомобилите в някои пътни участъци да се движат с вериги

Товарните без ремаркета и полуремаркета

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Поради обилен снеговалеж всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово и Превала и по пътя Гоце Делчев-Доспат-Тешел.

Изключително тежка е метеорологичната обстановка в района на Бургаска област, съобщава МВР.
Пътят Айтос-Карнобат е на практика непроходим на този етап. Поради силен снеговалеж и вятър няма никаква видимост. С четири снегорина е предприето почистване на магистралата по посока София. Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа. Предприемат се действия това да стане с помощта на репатраци. На място са екипи на пожарната и полицията.

Поради неспазените от водачите на тежкотоварни автомобили забрани за движение, в района на Карнобат-Айтос отново има струпване на коли, съобщиха от АПИ . Това е наложило повторно пробиване на блокадата.

Премиерът Бойко Борисов обясни, на извънреден брифинг тази нощ, че тежката ситуация, довела до задръстването край Карнобат и Айтос, не е била оценена предварително, за да се ограничи движението по магистрала "Тракия". Той заяви, че аварирал ТИР е създал извънредната обстановка, довела до блокиране на движението, 500 автомобила попаднаха в бедствена ситуация.

Продължава грижата за евакуираните хора. Те са настанени в хотели, в сгради на пожарната, в детски градини. Подсигурена им е храна.

Ограничено е движението за всички МПС по третокласните пътища: път III-207 Векилски-Орляк, път III-701 Секулово-Църквица, път III-2073 Векилски-Никола Козлево и път III-2075 Зърнево-Никола Козлево, в област Шумен, поради силен снеговалеж и снегонавявания.

Задължително e движението с вериги за всички МПС на територията на община Тополовград, по пътищата: път II-76, път III-761, път III-7602, път III-5505.

Възстановено е движението по път I-2 Ветрино-Нови Пазар.

Ограничава се движението за всички МПС по път II-29 Добрич-Варна, както и по път III-2902 Аксаково-Кичево поради почистване от сняг и навявания по пътното платно.