София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БАГЕРИ СЪБОРИХА НЯКОЛКО НЕЗАКОННИ КЪЩИ В ГЪРМЕН

ИЗВЕДОХА ОТ КВАРТАЛА КМЕТИЦАТА НА ГРАДА ПО ОБИКОЛЕН ПЪТ

9 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Събориха няколко от незаконните ромски постройки в квартал Кремиковци в Гърмен. По време на събарянето ромите от квартала се насочиха към кметицата Минка Капитанова, под предлог да говорят с нея. Наложи се полицията да я изведе от гетото по обиколен път.

Ромите заплашиха, че 90 микробуса с техни познати от цялата Благоевградска област пътуват към Гърмен да им окажат подкрепа.
По време на събарянето е припаднал мъж. Въпреки опитите на роднините му да го свестят с вода, той е останал в безсъзнание до квалифицираната намеса на екип на Спешна помощ, която от сутринта е в ромската махала като превантивна мярка.
Местните роми започнаха да горят покъщнината си, а някои от тях са обещали, че ще съборят сами къщите си, в противен случай ще трябва да заплатят за багерите. За момента дейностите по събарянето на незаконните постройки са преустановени.
Припомняме, че събарянето на незаконни къщи в циганския квартал започна в края на юни. Тогава бяха съборени четири къщи. За незаконни са обявени общо 124.