София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Балтов обеща: Пари за пироговци до 22 декември

За шести ден медици от болницата излязоха на протест

6 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

За шести пореден път служителите на най-голямото лечебно заведение у нас- болница „Пирогов“ излязоха на протест. Те продължават да настояват за оставката на шефа си проф. Балтов, както и за смяна на цялото ръководство, което  според тях е виновно за критичното състояние, в което се намира болницата.
В края на протеста,  група от стачкуващите  се качи до  кабинета на проф. Балтов, за до покани да слезе при тях. До слизане така и не се стигна. Преговорите  обаче по думите на директора са успешни.
Пред екипа на телевизия „Евроком“ Балтов категорично отрече  обвиненията за лоши  материални условия в „Пирогов“, в каквито твърдят, че са принудени да работят  медиците, както и за липсата на консумативи. Той определи като лъжи и опит за уронване на престижа на лечебното заведение разказите на колегите си  за течащи тавани, липса на ръкавици  и стара апаратура, но в същото време не прие телевизионен екип да влезе в сградата на болницата и да заснеме тези условия, за да се убедим кой е крив и кой прав.
Според него проблемът е разрешен и протести повече няма да има, след като е обещал забавените ДМС-та на служителите да бъдат изплатени до 22-и декември.