София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Банев иска среща с руския посланик заради птичия грип

Русия е наложила забрана за внос от България

6 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

Председателят на Евразийския клуб в България Николай Банев е поискал среща с руския посланик в България заради наложената забрана на внос на птиче месо и други продукти от България. Руската страна се е аргументирала с наличието на птичи грип в България.

Следва текстът на писмото на Николай Банев до посланик Макаров.

Евразийският клуб България, чиято цел е да проправя нови икономически пътища между България и Русия и помага на бизнес контактите, Ви моли за среща.

На нея ще присъства народният представител от „Обединени патриоти”, г-н Йордан Апостолов.

В качеството си на Зам. Председател на Комисията по земеделието и храните в Народното събрание и като съмишленик на евразийските идеи г-н Йордан Апостолов би искал заедно да се опитате да разрешите един проблем, провокиран вероятно поради недоразумение от Федералната служба по ветеринарен и фитосанитарен надзор на Русия.

Приложено Ви изпращаме сигнала от българския бизнес до г-н Апостолов, както и писмото от страна на Русия с неправомерната според нас забрана за внос на птици.

Бихме искали с разрешаването на този случай да покажем на обществеността в България и Русия, че приятелските икономически отношения между двете страни не само са възможни, но имат голяма перспектива – въпреки политическата конюнктура.

Благодарим предварително за Вашето внимание!

Оставаме в очакване за възможно най-бърза реакция от Ваша страна.