София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Баневи проговориха пред медиите

Отричат всички обвинения

5 годиниПравосъдие 5 Боряна Райчева

Обвинените от прокуратурата в редица престъпления бизнесмени Евгения и Николай Баневи, които вчера бяха доведени в страната под конвой от Франция с различни полети , днес проговориха пред медиите.
 
По време на съдебното заседание, в което се решава дали двамата ще останат в ареста, каквато мярка за неотклонение поиска държавното обвинение, те заявиха, че са невинни и ще съдействат на прокуратурата за разкриване на истината.
 
В присъствието на адвокат на Баневи ще им бяха предявени обвинения за седем престъпления от общ характер, сред които: организиране и участие в престъпна група, неплащане на данъчни задължения,  източване на приватизирани предприятия, пране на пари в размер над 1 млрд. лева, държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Престъпленията са извършвани в продължение на 13 години.  
 
Разследвана по част от схемите е и майката на Николай Банев – Мария.