София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Банско открива ски сезона

Любителите на зимния спорт ще бъдат златотърсачи

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Стартът на новия зимен сезон в Банско ще бъде празнично отбелязан днес. Откриването на ски сезона ще бъде отбелязано с много игри и музика. За настроението на Бъндеришка поляна ще се грижат водещият Део, талантливата звезда Михаела Филева, балет „Нова” и DJ Спрайт. За първи път ще видим и впечетляващо барман шоу с коктейли-подаръци. Любителите на снежния спорт ще могат да поиграят на играта „Ловци на съкровища”, която започва в 13:00 часа на Бъндеришка поляна, където голямата награда е чисто нов луксозен автомобил.

Скиорите ще се превърнат и в златотърсачи в новата игра, организирана от курорта -  "Открий злато в лифта”. Първите 1000 гости на планината, които ще ползват лифта на 16-ти, ще имат уникален шанс да спечелят златни награди. В кабинковия лифт трима късметлии ще намерят истински златни монети. На други 220 щастливци лифтът ще донесе утешителни награди, сред които луксозни зимни аксесоари и парти изненади. Официалното откриване е насрочено за 18 часа със заря.

Както всяка година, така и тази, стотици оръдия за сняг и десетки машини ще подготвят пистите за любителите на зимния спорт.