София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бареков: И моите отрепки подкрепяха решенията на Борисов

„Не искам да се омаскарявам на изборите, мачът е предварително решен“

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Отвращението ме накара да се откажа от надпреварата на парламентарните избори. Последните месеци с господин Прокопиев ни направиха живота черен, за да не можем да се кандидатираме. Чакахме две седмици СГС да разреши да сменим името си на „Презареди България“. Това заяви в предаването „Делници“ председателят на партията „Презареди България“ Николай Бареков.

Гледах жалкия напън на Светльо Витков по една телевизия. Той обясни, че ще вземе един процент, затова отиде при Реформаторите, които станаха един „сбирщак“. Аз трябва да се изправя на изборите срещу Реформаторите или срещу Марешки, който е див популист и патерица на Борисов.

На 45 години съм изградил своята репутация, не искам да се омаскарявам, този мач е предварително решен. Каракачанов буквално го взех от улицата. Вкарах Джамбазки като евродепутат, а сега патриоти се кандидатират от листи на ДПС, значи те са били на каишка през цялото време.

Аз се оказах вълк единак и трябва да отида с два-три проскубани лъва като Борисов в парламента или продрани котки като Каракачанов. Не искам да бъда от това стадо. Няма да участвам в този цирк. Аз съм готов и от Европарламента да си тръгна, ако ме ядосат.

Не мога си представя Марешки, Христо Иванов, Нинова и Борисов да влязат в политиката и да съм редом до тях. Не съм участвал в нито една задкулисна сделка. Не съм си стискал ръката в близките две години с нито един политик.

Влязох в политиката и предложих смяна на системата. Нинова, Борисов, Марешки и Реформаторите са като едни „ало измамници“. Лъжат, че ще увеличават пенсиите и едва ли не хората ще станат богати.

В миналия парламент 200 депутати имаха строителни фирми и Борисов им даваше обществени поръчки.

16 млрд. е изтегленият дълг от правителството, за който гласуваха хора като Каракачанов, Борисов, Нинова и „моите отрепки“.

Българският народ върви към самоубийство, гласувайки за тези хора. Аз съм от 40-те процента отвратени българи.

В Сърбия за 37 дни около 5000 души, свързани с корупция са вкарани в затвора. У нас в периода на прехода са откраднати 70 млрд. лв. за 45 години комунизъм завършихме с 10 млрд. външен дълг. Сега след управлението на прехода сме с 30 млрд. дългове.