София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БАРЕКОВ ИСКА СПЕШНА СРЕЩА СЪС СМЕТНАТА ПАЛАТА

ЛИДЕРЪТ НА ББЦ НЯМА ДА ДОПУСНЕ САМОРАЗПРАВА С ПАРТИЯТА МУ

9 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков настоява за спешна среща с ръководството на Сметната палата. Това обяви лидерът на партията на пресконференция днес. Повод за нея стана държавната субсидия на партията. В декларация „България без цензура“ обявява, че не приема юридическите аргументи на Сметната палата, въз основа на които партията е включена в списъка на политическите партии, които не са подали годишните си финансови отчети в установения от закона срок.

Партията настоява за среща с ръководството на Сметната палата утре, на която ще поиска тя да спазва законите и да обяви, че е получила документите на "България без цензура" в срок.
Бареков е категоричен, че ще се търсят всякакви варианти, дори през президента и омбудсмана,  да се сезира Конституционния съд за част от текстовете в Закона за политическите партии, които бяха определени от Бареков като абсурдни.