София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бареков посреща 40 евродепутати в София

Елитът на европейските консерватори се събира у нас

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Другата седмица в София пристига елитът на европейските консерватори – над 40 евродепутати. Домакини на това събитие ще бъдат двама членове, в лично качество, на групата на консерваторите в Европейския парламент – Николай Бареков и Ангел Джамбазки. Това обяви самият Николай Бареков, единият от водещите на предаването „Бареков и Байрактаров без цензура“, което стартира от днес по телевизия Евроком.

Припомняме, че ПП „Презареди България“ е единствената българска партия, приета в Алианса на консерваторите и реформаторите в Европа.

Ян Захрадил, чешки евродепутат, член на Алианса обяви, че в АКРЕ са поставили България на челните позиции в техния списък и разчитат страната ни да излъчи достатъчен брой депутати в следващите избори за Европейския парламента.

Захрадил обяви, че разчита на Николай Бареков да бъде сигурен и надежден партньор на АКРЕ и че ще се завърне след следващите избори, за да заздрави грутата им в Европарламента.

На въпрос каква е позицията му за намесата  на неправителствения сектор и в частност Отворено общество и НПО-тата на Сорос, чешкият евродепутат подчерта, че Сорос е човек със съмнителна репутация в Централна и Източна Европа. „Определено в Чехия и Унгария той и неговите фондации не се радват на добър имидж, защото са възприемани като политически играчи, а не като неправителствен сектор“, подчерта Ян Захрадил.