София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бареков: Сегашните депутати избягват думата корупция

"Хидрата на корупцията"

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Под надслов „ Корупция и мерки за противодействие“ се проведе пресконференция организирана от евродепутата Николай Бареков под егидата на групата на европейските консерватори реформисти. Гости на събитието бяха Ренета Инджова, бившият сръбски премиер Зоран Живкович, лорд Калънгъл и други. Николай Бареков приветства всички присъстващи в залата с думите: „ Има бъдеще за България. Има бъдеще за нас хората, които се борим с така наречената от нас „хидра на корупцията“. Бареков подчерта, че „Движение презереди България“ ще се яви на изборите само с антикорупционна програма. „ Философията на програмата се съдържа в нашата малка харта, с която ние основахме тази партия и ще продължим да следваме този път независимо от резултата на изборите. Аз не смятам да сменям тази програма, докато не сменим системата“, обясни Бареков. Той представи „хидрата на корупцията“ с три глави, които символизират главите причини за корупция в България-“белите якички“, контрабандата и политиците.

Предизборната програма на „ Движение презереди България“ се опира на няколко точки, като искане на 100% мажоритарен избор на депутати; премахване на имунитета на депутатите; доживотна лустрация за всеки чиновник, участник в корупционна схема. Слолунга на самата кампания е „Презереди България, изкорени корупцията“.