София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Баща и син са задържани за убийството в Нареченски бани

Правени са опити престъплението да бъде прикрито

6 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

47-годишният Севдалин Буюклиев и 26-годишният му син Марин са задържани за убийство на столичен бизнесмен в Нареченски бани.

На брифинг на МВР и прокуратурата в Пловдив стана ясно, че жертвата Венцислав бил ликвидиран на 21 март след свада за пари. Тя прераснала във физическа саморазправа между тримата мъже. Криминалистите са иззели запис от камера, която е заснела свадата. От него се вижда как Севдалин и Венцислав започват да се карат. Започват да се бият, като на страната на бащата се включва и синът му Мартин. Венцислав изпадна в безпомощно състояние, след което бил пренесен в съседно помещение. Бил е още жив, когато единият го е държал за краката, а другият го е налагал в главата с тъп предмет. Разследващите разкриха, че са правени опити престъплението да се прикрие. След като е бил умъртвен, главата на Венцислав е била увита с найлон и обвързана през шията с въже. Тялото е било увито в завеса от заведението, след това в найлон. Накрая престъпниците го натикали в бидон, затиснат от капак за шахта.