София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Оставиха дете инвалид на грижите на Борисов

Необичайният протест – последна надежда

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Семейство от Пловдив остави сина си, който е с детска церебрална парализа, в приемната на Министерски съвет, за да може премиерът Борисов да положи необходимите грижи за него и то само за един ден. Момчето чака премиера с оставени писмени указания от какви грижи и лекарства се нуждае всекидневно.

Бащата на момчето сподели, че изпитва големи затруднения да осигури всичко необходимо за детето ми – рехабилитация, плуване и всички останали необходими процедури.

Социалният министър Бисер Петков призова за спиране на протестите. Той се надява, че днес ще се премине към интензивна подготовка за проектозакон, който да бъде внесен наесен, за да бъде приет като закон.Проектът на Закон за хората с увреждания, подготвен от социалното министерство, ще бъде обсъждан днес в работната група. Социалният министър Бисер Петков обеща тройно увеличение на интеграционната добавка за хората с 3-та група инвалидност.