София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БЧК откри дарителска сметка за Хитрино

Може да помогнем със СМС на 1466 за пострадалите при трагедията

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Откритата е дарителска сметка за Хитрино, на която гражданите могат да изпращат СМС на стойност 1 лв. на номер 14 66, съобщи Христо Григоров, председател на БЧК.

Този номер се активира при бедствия и кризисни ситуации, а последната кампания, за която е използван е за помощи за бежанците. В 18.00 ч. вчера сметката е занулена и всички дарени средства отиват за хората от Хитрино.

„Все още се изписва, че изпратените пари отиват за бежанците, но това не е така“, подчерта Григоров и поясни, че скоро това ще бъде коригирано.

Във връзка с това как гражданите да бъдат сигурни, че парите им ще отидат при нуждаещите се от хора от Хитрино Христо Григоров коментира, че се прави обществен съвет, в който влизат общественици, журналисти, представители на Църквата. Всички пари се разпределят през този обществен съвет и се дава отчет пред българското общество как са използвани тези пари. В момента няма нужда от дрехи, храна и други консумативи, тъй като БЧК разполага с всичко необходимо.