Гледай
на живо

Бедствено положение в община Видин

Затворени са пътищата до десетки села в района

Бедствено положение в община Видин Бедствено положение за цялата Видинска община обяви кметът на град Видин Огнян Ценков. Заради обилни... thumbnail text

Бедствено положение за цялата Видинска община обяви кметът на град Видин Огнян Ценков. Заради обилния снеговалеж и силен вятър през нощта пътят към населените места Бела Рада, Гомотарци,  Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят между Гомотарци и Покрайна, е затворен.

В момента службите полагат усилия за осигуряване на достъп до откъснатите селища, след което ще почистят пътищата вътре в населените места.

Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Без ток от вчера следобед е помпената станция, която осигурява питейна вода за град Видин и за още 22 населени места в общината. Водоподаването се осъществява от резервна станция, съобщиха от ВиК дружеството в града.

От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за временно настаняване има 9 лица, има готовност за приемане на още хора при нужда. В Областния съвет на БЧК е налице резерв за осигуряване на продукти и пособия за около 100 души.

Към момента се следи и нивото на река Дунав, което започва да се повишава и това налага допълнителни мерки.

Общинският щаб проведе заседание  в 14.00 ч. днес. Обстановката се следи непрекъснато, координацията между институциите е постоянна, полагат се всички усилия за преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка.