София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Беглецът от затвора в Ловеч бил взел и заложник

Властите разкриха подробности около залавянето на Борис Иванов

6 годиниКрими 3 Боряна Райчева

„Случаят се е развил изключително динамично. Лицето е направило опит, даже го е осъществил, да отвлече една възрастна жена, като е имал за цел да я ползва като застраховка срещу служителите на министерството, което пък е наложило използване на огнестрелно оръжие за респектиране.“ Това заяви на извънреден брифинг главният  секретар на МВР Младен Маринов. 
 
Той уточни още, че след стрелбата от страна на органите на реда затворникът Иванов е оставил похитената жена и е продължил да бяга сам. След това полицаите са продължили със своята тактика по залавянето, която накрая се е оказала успешна
 
Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков обясни, че избягалият затворник е с няколко присъди, като настоящото му бягство не е първо.
 
Припомняме, че 48-годишният Борис Иванов избяга в четвъртък в 10:30 сутринта от общежитие от отворен тип в Ловеч, където е бил преместен, поради причината, че вече е бил излежал повече от половината от 13-годишната си присъда. След мащабна специализирана акция, включваща стотици полицаи и жандармеристи, които вчера бяха обградили цяла Ловешка област, беглецът беше заловен вчера следобед близо до неохраняем железопътен прелез край Летница.