София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БЕЖАНЦИ И ТЕРОРИСТИ С ПАСПОРТИ ОТ ЕДНО И СЪЩО МЯСТО

КОЙ ОСИГУРЯВА ДОКУМЕНТИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ?

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

На територията на Германия към момента се намират десетина бежанци с фалшиви паспорти, които са ги получили от престъпниците, осигурили документите и на парижките терористи. Това става ясно от днешния брой на германския вестник „Билд“, като изданието е получило тази информация от неправителствени източници. Германските власти са уведомени за тези бежанци, но не са наясно къде точно се намират, тъй като са напуснали имиграционните центрове. Издирването им се усложнява и поради факта, че при влизането им страната не са били снети пръстови отпечатъци.
По-рано германски медии разпространиха и информация, че бойци от терористичната групировка „Ислямска държава“ се занимават с продажбата на сирийски документи. Джихадистите са се сдобили с празни бланки за паспорти, в които със специално оборудване не вписват необходимите данни и се добавя снимка.