Гледай
на живо

БЕЖАНЦИ И ТЕРОРИСТИ С ПАСПОРТИ ОТ ЕДНО И СЪЩО МЯСТО

КОЙ ОСИГУРЯВА ДОКУМЕНТИТЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ?

БЕЖАНЦИ И ТЕРОРИСТИ С ПАСПОРТИ ОТ ЕДНО И СЪЩО МЯСТО На територията на Германия към момента се намират десетина бежанци с фалшиви паспорти, които са ги п... thumbnail text

На територията на Германия към момента се намират десетина бежанци с фалшиви паспорти, които са ги получили от престъпниците, осигурили документите и на парижките терористи. Това става ясно от днешния брой на германския вестник „Билд“, като изданието е получило тази информация от неправителствени източници. Германските власти са уведомени за тези бежанци, но не са наясно къде точно се намират, тъй като са напуснали имиграционните центрове. Издирването им се усложнява и поради факта, че при влизането им страната не са били снети пръстови отпечатъци.
По-рано германски медии разпространиха и информация, че бойци от терористичната групировка „Ислямска държава“ се занимават с продажбата на сирийски документи. Джихадистите са се сдобили с празни бланки за паспорти, в които със специално оборудване не вписват необходимите данни и се добавя снимка.