Гледай
на живо

Без ток са над 770 населени места у нас

Най-засегната е община Търговище

Без ток са над 770 населени места у нас Без ток са над 770 населени места в страната, като най-голям брой са в община Търговище - 197, следв... thumbnail text

Без ток са над 770 населени места в страната, като най-голям брой са в община Търговище - 197, следвана от община Добрич - 146 и Силистра – 103. Това съобщи министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

„Обстановката е нормална за зимни условия. цялата енергийна система на страната е мобилизирана. Екипите на електроенергийният системен оператор също работят на пълни обороти. Предприели сме необходимите мерки. Навсякъде са удвоени екипите, които ще работят при аварийни ситуации, така че да можем да обезпечим максимално бързо и адекватно всички повреди, които настъпят в енергийната система“, допълни министър Пектова.

В област Бургас без електричество е село Смолник, както и претоварената станция Карнобат.

Във Варненско заради силния вятър без ток са общините Аврен, Дългопол, Суворово и Девня.

В Силистра ток има само в градовете Силистра, Тутракан и Дулово, във всички останали населени места електрозахранването е прекъснато.

Половината от градовете Добрич и Генерал Тошево са с нарушено електрозахранване и водоподаване. С нарушения са също селата Крушари, Пчелино, Сливенци.

Повече от 100 населени места в област Добрич са без електричество. Най-много села без ток има в Община Добричка – около 63, в Община Генерал Тошево – 28, в Община Тервел – 5, в Община Балчик – 5, в Община Каварна – 5. Само в Община Шабла няма населени места останали без ток.

Без ток са четири села в община Сливен и Вилна зона „Запад“. С прекъснато електричество към момента са Горно Александрово, Трапоклово, Драгоданово и Гавраилово. Работи се и във Вилна зона „Запад“, посока село Чинтулова, където има обледени и скъсани електропроводи.

Във Видинско е прекъснато електроснабдяването в населените места на Община Бойница.