София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Безмилостни нападки към Доналд Тръмп след скандалния запис

Робърт Де Ниро: Доналд Тръмп е жалък, той е куче

7 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

    
Съпругата на Доналд Тръмп определи изказванията на половинката си като обидни и неприемливи. Припомняме, че изтече скандален запис, в който милиардерът обяснява какво е правил с омъжена жена, чието име не споменава. Мелания призова хората да простят на съпруга й, като се оправда, че това не е неговата същност. 
Американският вицепрезидент Джо Байдън обвини Тръмп в сексуално насилие. „Тези думи са унизителни. Такова поведение е злоупотреба с власт. Това е непристойно. Това е сексуално насилие", написа Байдън в „Туитър“.    
След записа републиканският сенатор Джон Маккейн и бившият губернатор на щата Калифорния обявиха, че оттеглят подкрепата си за Тръмп.
Бившият американски държавен секретар Кондолиза Райс не скри възмущението си. „Достатъчно! Доналд Тръмп не бива да става президент. Той трябва да се оттегли! Като републиканка, се надявам да подкрепя някой, който има достойнството и позицията да претендира за най-висшия пост в най-великата демокрация на земята", допълни тя.   
Най-крайно обаче беше изказването на Робърт Де Ниро. „Доналд Тръмп е жалък, той е куче, свиня, мошеник, скапан актьор, противен тип, който не знае за какво говори, който не проучва темите, по които говори, на когото не му пука за нищо, който не плаща данъците си“. „Страшно съм ядосан на нашата страна, че тя е стигнала дотук да постави този идиот, този кретен там, където е днес. Той казва, че би искал да забие един на хората? Е, добре, аз пък искам да му забия един в муцуната. Такъв тип смешници ли искаме за президент. Не мисля, че е така. Притеснява ме посоката, в която е потеглила тази страна и съм много обезпокоен, че с някой като Тръмп ще вървим в лоша посока. Ако се интересувате от вашето бъдеще, гласувайте“, допълва актьорът.