София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Безплатни билети за Бионсе и Джей Зи, ако станеш веган

Насърчават хората да консумират предимно зеленчуци

пропускане
5 годиниЛюбопитно 6 Боряна Райчева

Поп звездата Бионсе и рапърът Джей Зи обявиха, че ще дадат безплатни доживотни билети за концертите си на случайно избран свой почитател.

За да участват в надпреварата за билетите обаче, феновете на двамата певци трябва да станат вегани за един месец.

Бионсе обяви условията на 123-те милиона свои последователи в Инстаграм. Певицата е ангажирана с идеята, че диета базирана на зеленчуци ще помогне за опазването на природата.

Тя често приканва феновете си да се придържат към инициативата Greenprint Project, която разяснява предимствата на веганските и вегетарианските диети.

В сряда тя публикува информация за проекта "Грийнпойнт", който окуражава хората да намалят своето вредно влияние върху околната среда чрез преминаването към хранене, което се състои изцяло от растения.

Според условията на съревнованието, един от феновете ще получи комплект билети за един концерт от всяко едно официално турне на Бионсе и/или Джей Зи в следващите 30 години.

В тази връзка Бионсе се зарича, че за месец ще яде само растителни закуски и ще премахне месото изцяло, докато Джей Зи обещава, че две от яденията му на ден ще са изцяло на растителна основа.

Проектът е дело на личния треньор на Бионсе Марко Боргес, който през декември публикува книгата си The Greenprint, в която обяснява своята изцяло растителна диета и режим на упражнения. Предлогът в книгата е писан от певицата и съпруга й.