София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бягане, колоездене и поход във Витоша

Събитието всяка година събира десетки ентусиасти

6 годиниСпортни 3 Боряна Райчева

Десетки ентусиасти ще пробват силите си в бягането, колоезденето  в рамките на предстоящия тази неделя Витоша Летен фест 2018, провеждащ за четвърта поредна година. 
 
Предизвикателството за неделните ентусиасти, които имат възможност напълно безплатно да се включат и да усетят адреналина от състезанието, се състои в преминаването на планински маршрут, започващ и свършващ при хижа „Момина скала“ и преминаващ през „Златните мостове“, хижа „Еделвайс“, „Бор“, „Средец“ , „Камен дел“ и други.
 
 Бегачите ще трябва да изминат възможно най-бързо 12 километра по трасето, за велосипедистите са предвидени варианти с дължина от 7 до 20 км. в зависимост от възрастовата категория на участниците, които са разделени  на групи, както следва - (16-18 г.), (19-40 г.) и (40+).
 
Тези, за които олимпийският принцип на участието не важи и държат да се наредят след победителите тази година са мотивирани допълнително и от силно завишения награден фонд- общо 5400 лева за цялото събитие, като  взелите златен, сребърен и бронзов медал ще получат съответно по 400, лв. 250 лв. и 150 лв. в категорията 19-40 г. и 40+, а юношите и девойките по 150 лв., 100 лв. и 50 лв.
 
До този момент записалите се са десетки, а регистрацията продължава до самия старт на състезанието в 11:00 часа тази неделя. 
 
Тодор, който  е бивш състезател по колоездене и организатор на велосипедистите в предстоящата надпревара очерта предизвикателствата пред участниците и причините голяма част от тях да се включат.
 
Освен вълнението, което събитието предлага за жадните за медали, е  предвиден и по-спокоен етап, без надпревара, в който предварително записване и възрастови ограничения няма. Той включва 3,5 км. планински поход до Камен дел или около 2 часа ходене.
 
За всички, които  желаят да си подарят добро настроение в неделния ден, организаторите от Столична община и Фондация „София - Европейска столица на спорта“ са осигурили  безплатен транспорт от  центъра на София до Златните мостове и обратно, от вас остава само да се включите с усмивка и добро настроение.