София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Биков: Ако Йончева знае за нарушения, да сезира прокуратурата

Свилески репликира: Колко сигнала бяха подадени в прокуратурата и останаха скрити

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Елена Йончева да подаде сигнала до прокуратурата, ако има нарушения, заяви в интервю за БНР Тома Биков, депутат от ГЕРБ по повод разследването на Йончева за корупция по високите етажи на властта.

„Чувам, че прави някакви разследвания, това е работа на принципа на сайтовете за фалшиви новини. Това не е журналистическо разследване. Журналистическо разследване означава в крайна сметка да отидеш в прокуратурата и да подадеш сигнал. Какви са разкритията за българските пътища, част от някаква престъпна схема без срещу това да са представени нито едно доказателство“, каза още Биков.

Георги Свиленски от БСП го репликира, като каза, че след подаването на сигнала, прокуратурата трябва да си свърши работата и попита колко сигнала са били подадени в прокуратурата и са оставени скрити от общественото мнение.

„Затова и сигнала, който Елена ще представи следващата седмица, е именно българските граждани да видят. Извикваме на висок глас - да се спре атаката срещу хора, които искат да показват корупционните практики и злоупотребите в държавата и никой не може да забрани, на която й да е политическа сила да го прави“, каза Свиленски.