София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Путин води предизборната си кампания у нас

Ген. Атанасов посочи, че през ЧЕЗ се перат пари

6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Видео, което е част от предизборната кампания на руския президент Владимир Путин, е заснето в България и е излъчено и в Русия. Това каза лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов в ефира на БТВ. По думите му, това видео е направено за всеки случай, защото е ясно, че Путин ще спечели. „В Русия църквата е част от службите, а това бе един класически ход. Населението на Русия се надъхва", коментира ген. Атанасов.

По повод сделката за придобиване на ЧЕЗ той посочи, че зад Гинка Върбакова стои цяла плеяда бивши приятели на Бойко Борисов - „през Пашата, Каратиста и не знам кой...“, каза Атанасов, сочейки Румен Николов и Димитър Стефанов.

И най-важното: откъде идват парите? Офшорките са механизъм за пране на пари. Кой иска да пере пари през ЧЕЗ?", запита генералът.

По повод скандала с руския патриарх и Румен Радев, ген. Атанасов подчерта, че и президентът и премиерът трябва да почерпят Валери Симеонов, защото той е изместил фокуса върху себе си. “Двамата се свиха в ъгъла като мишки. Защо не излезе президентът да изрази категоричната си позиция за защита на националния ни суверенитет, както при други случаи?", попита ген. Атанасов.