Гледай
на живо

Бизнесът пита, кметът отговаря

За трети път Йорданка Фандъкова се отчете

Бизнесът пита, кметът отговаря Под формата на дискусия премина провеждащата се вече за трети път среща „Попитай кмета“,... thumbnail text
Под формата на дискусия премина провеждащата се вече за трети път среща „Попитай кмета“, в рамките на която столичният кмет Йорданка Фандъкова отговаря на въпросите на бизнеса. По време на нея беше посочено всичко свършено до този момент от Столична община по посока на създаването на благоприятна икономическа среда.
Столична община  и изградената към нея Агенция за насърчаване на инвестициите са изработили и дигитална карта с четири подкарти към нея, на които са посочени съответните бизнес, офис, логистични и индустриални площи в столицата и концентрацията на заетите лица в тях.
Беше подчертано ще, че Столична община е един от най-големите работодатели в страната, като се изтъкна и факта, че само за 2016 г. тя е привлякла с  54% повече чужди инвестиции. В предстоящия за разглеждане бюджет за 2018 г. на общината като приоритети пък са заложени транспорт, инфраструктура, образование и културно-историческо наследство.