София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Близките на убития във Виноградец: Убиецът е Влайков, а не детето

Лазар Влайков в освободен

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Близките на убития собственик на заведение в пазарджишкото село Виноградец отхвърлят версията, че шестгодишното дете го е простреляло и убило. Такова становище изразиха и синът на жертвата, а по-късно и неговата дъщеря, информира Нова телевизия. Съпругата на убития също не вярва в тази версия.
Всички са обединени в твърдението си, че най-вероятният убиец е собственикът на оръжието - 44-годишният Лазар Влайков, който е председател на Общинския съвет в град Септември от ГЕРБ. Той два пъти е бил изключван от партията заради различни провинения - защото пребил сина на общински съветник и защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.
Детето няма да бъде подведено под отговорност, защото е малолетно и трагедията се разглежда като инцидент. Предстои да бъде разпитано от полицията. Самият Влайков е задържан за 24 часа и след това е освободен. Срещу него няма повдигнато обвинение.
Припомняме, че вчера постъпи информация, че шестгодишно дете е простреляло смъртоносно собственик на заведение в пазарджишкото село Виноградец.
Компанията е празнувала рожден ден на детето, а оръжието е било извадено на маса в разрез с правилата, уточняват от МВР. Пистолетът попаднал у момчето, което неволно произвело изстрел и убило собственика на заведението.