София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Близо 2 млн. лева са получените дарения за с. Хитрино

160 хиляди лева е сумата за изхранване на доброволци и жители на селото

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

160 хиляди лева е сумата, гласувана за изхранване на доброволци и жители на село Хитрино. Това решение беше взето на свикан Обществен съвет за разпределяне на средствата в помощ на пострадалите от селото.
Предложението, отправено от кмета на Хитрино Нуридин Исмаил беше прието от членовете на съвета, част от които са омбудсманът Мая Манолова, председателят на БЧК Христо Григоров, кметът на селото Исмаил, както и представители на обществеността и медиите.
След приемане предложението кметът на Хитрино коментира, че след обществена поръчка гласуваните средства ще бъдат отчетени на едно по-следващо заседание.
През втората половина на месец януари Общественият съвет ще се събере на базата на конкретна оценка за нуждите на пострадалите.
Сумата, набрана по банков път или чрез онлайн дарения е 937 730.54 лв, а тази от СМС-и: 1 029 764 лв, като общият приход от дарения от страна на обществото наброява 1 967 495 лв.