Гледай
на живо

Бойко Борисов е съгласен да се отвори стенограмата за КТБ

Според премиера това е важно за обществото

Бойко Борисов е съгласен да се отвори стенограмата за КТБ Министър-председателят Бойко Борисов е съгласен да бъде разсекретена стенограмата от консултациите н... thumbnail text

Министър-председателят Бойко Борисов е съгласен да бъде разсекретена стенограмата от консултациите на 29 юни 2014 г. при президента Плевнелиев по повод КТБ и ситуацията във финансовия сектор в страната. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Според премиера Борисов фалитът на банката е тема с изключителен обществен резонанс и публикуването на разговорите, проведени дни след поставянето на КТБ под специален надзор, ще създаде възможност за съставяне на обективно мнение за предприетите от институциите действия и ще отговори на очакванията за прозрачност по отношение на вземането на решения.

В неделя президентът Радев също се обяви за отваряне на стенограмата и съобщи, че е изпратил писмено запитване до всички 20 участници в заседанието дали са съгласни. Според държавния глава обаче разсекретяването няма да даде яснота кой е окрал банката.