София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бойко Борисов откри нова църква в Бяла

Разказва вицове за попове и полицаи

6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

Новият храм „Свети Пантелеймон“, изграден с пари от държавата, както и с дарения от румънски бизнесмени, беше осветен тържествено в присъствието на премиера и заместника му в партията Цветан Цветанов. Докато Борисов вървеше към църквата местните успяха, макар и набързо да го питат за заплатите, чумата по животните, бежанците и други теми, които ги вълнуват. Според премиера „никога не са били отделяни толкова пари за заплати“ но пък цитирам: „не са достатъчни доходите, и моите не са достатъчни, и милиардер да питате, и на него ще са му недостатъчни.

С уговорката „ на нас празнодумството ни е чуждо“ Борисов заяви, че е уверен, че заплатите ще започнат да се вдигат“. Също така обяви, че е министрите му са на ключовите места и правителството се справя с проблемите – от болните животни до опазване на границите. Вижте част от атмосферата на срещата с хората от Бяла:

Ангажимента си към държавата Борисов защити с думите: Не съм излизал в отпуска в последните 17 години - когато съм бил премиер, кмет или главен секретар“.