София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бойко Борисов за катастрофата на АМ "Тракия"

Разследването след инцидента продължава

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

"Поднасям искрените си съболезнования на близките на загиналите в днешната тежка катастрофа на АМ „Тракия”. Надявам се всички пострадали бързо да се възстановят. От страна на болниците и институциите са предприети всички мерки за оказване на помощ на нуждаещите се", написа в официалния си профил във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

От резервационната система за билети на фирмата превозвач става ясно, че в автобуса са пътували 43 души.

Към момента продължават огледите на мястото на произшествието, като едновременно с това се провеждат разпити на свидетели. Разследването се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура- София, съобщиха от пресцентъра.

От "Юнион Ивкони" се изземва необходимата документация за започнатото досъдебно производство.
То е за нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на МПС, от което по непредпазливост са причинени смърт и телесни повреди на няколко лица.

Причина за днешната тежка катастрофа с автобуса край Вакарел най-вероятно е "пътен инцидент, който касае и друго превозно средство", коментира на извънреден брифинг министърът на транспорта Ивайло Московски.

Според министърът на регионалното развитие Николай Нанков пътната инфраструктура не е причина за днешната катастрофа.

След като се установиха валидни свидетелства и удостоверения на водача на превозното средство, продължава проверка и на фирмената документация- за спазване на графиците, медицински прегледи, валидност на пътния лист и др.

Предприети са действия по изместване на автобуса от пътното платно, за да се нормализира трафика на автомагистрала "Тракия", информира министър Николай Нанков.