София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бойко Борисов с частен самолет на официално посещение в Израел

Защо? - Отговор за Евроком от С. Арнаудова

5 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

От качени снимки в личния профил на премиера Бойко Борисов във Фейсбук, които виждате, четем надпис на самолета:  "Бългериън еър чартър". Това е странно, защото и на двата правителствени самолета – Фалкон и Боинг, надписът е Република България.  От справка в Интернет разбираме, че БЕЧ е частна авиокомпания, специализирана за търговски превози. Тя е  е основана през 2000 г., а собствеността е на…ООД, което би трябвало да означава дружество с ограничена отговорност.  Задаваме въпроса – редно ли е  един премиер да пътува на официално посещение с частен самолет и защо не пътува с правителствените машини? 
Специално за телевизия "Евроком" директорът на правителствения пресцентър Севдалина Арнаудова обясни, че премиерът Бойко Борисов е отпътувал за Израел с голяма група журналисти и с представители еврейската общност в България. Правителственият Боинг е с повреда и затова компанията, която се грижи за техническата поддръжка на правителствения авиопарк, е предоставила самолет на чартърната компания "Бългериеън еър чартър".